Gordijnen, de omlijsting van je blik op de wereld

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Gordijnen, de omlijsting van je blik op de wereld

19 mei 2017
 Categorieën: Huis & tuin, Blog


Een huis met veel ramen is heerlijk. Ramen laten licht binnen en gunnen een kijkje op de wereld om ons heen. Maar een raam kan 's avonds zomaar veranderen in een zwart gat in de muur. Met gordijnen lost u dit probleem makkelijk op. Gordijnen kunnen een kamer veranderen van een kale ruimte in een sfeervol vertrek. Door het scala aan stoffen en stijlen kunt u uw kamer precies de uitstraling geven die bij u past.


Doel van gordijnen

Natuurlijk is het prettig als u 's avonds de duisternis buiten kunt sluiten. In sommige gevallen is het zelfs prettig om het licht overdag buiten te kunnen sluiten. Voor dat doel zou u echter ook luiken kunnen aanbrengen of lamellen kunnen ophangen. Het fijne van gordijnen is juist, dat ze de kamer zoveel meer tot leven brengen. Een beetje meer textuur in een kamer kan deze veel warmer aan laten voelen. Om te zorgen dat het licht buiten blijft, kunt u speciale verduisterende gordijnen aanschaffen. Zo hebt u de textuur van gordijnen in de kamer, maar weet u zeker dat het donker blijft als dat moet.  Een andere reden om gordijnen op te hangen, kan het bewaren van de privacy zijn. In dit geval wilt u niet het licht, maar de nieuwsgierige blikken van toevallige voorbijgangers buiten houden. Voor dit doel zou u vitrage kunnen overwegen. Door de voile-achtige structuur van de stof komt er nog genoeg licht naar binnen en kunt u zelf wel naar buiten kijken, maar voor degenen die buiten staan, wordt het minder aantrekkelijk om naar binnen te gluren. Een derde reden om gordijnen op te hangen, kan zijn om bijvoorbeeld verwarmingsbuizen naast het raam aan het zicht te onttrekken. Om die reden zou u kunnen kiezen voor extra lange gordijnen. Als er echter een radiator onder het raam gemonteerd is, moet u er wel bij stilstaan dat de warmte van die radiator door lange gordijnen 's avonds zal worden tegengehouden.  


Verschillende stijlen gordijnen

Zoals in uw hele inrichting het geval is, moet ook de stijl van uw gordijnen passen bij uw persoonlijke smaak. De stofkeuze is hierbij nog maar één aspect. De uitstraling van fluweel, linnen of zijde bijvoorbeeld is al zo verschillend dat u extra's als gordijnkwasten of -kappen achterwege zou kunnen laten. Daarnaast is er een enorm aanbod aan roedes, als u die verkiest boven rails, en ook kleur en print van de gordijnen kunnen de sfeer in uw kamer omtoveren. Of u nu gaat voor strak, vrouwelijk, tropisch of liever met een etnisch tintje, uw gordijnen weerspiegelen uzelf.

Kijk voor een breed scala aan gordijnen op Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen