Architect en ontwerper

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Architect en ontwerper

13 september 2017
 Categorieën: Huis & tuin, Blog


Wat is een architect

In de hedendaagse betekenis van het woord is een architect iemand die plannen tekent voor een bouwconstructie zoals een huis, schoolgebouw of een ander gebouw. Synoniem voor een architect is een bouwkundige. Wanneer je plannen hebt om te bouwen of te verbouwen dan neem je meestal contact op met verschillende diensten. In eerste instantie je gemeente om te weten wat de vergunningen en voorschriften zijn, een aannemer of bouwbedrijf (synoniem) en meestal ook een architect. Die is op de hoogte van alle regels en wetten omtrent jouw dromen en zal als bouwkundige je aanspreekpunt zijn gedurende je hele project. De architect neemt al je wensen op en probeert je dromen om te zetten in een tekening en plan op papier. Wanneer je een architect nodig hebt hou er dan zeker rekening mee dat dit geen goedkope grap is. Een kennismakingsgesprek en een eerste vormgeving van je idee kan al snel duizenden euro's kosten en een volledig plan laten uittekenen kan al snel oplopen tot tienduizenden euro's of meer. Zorg er bij je keuze om met een architect of architectenbureau zoals Architectenbureau Dick vd Heijden te werken steeds voor dat je goed weet waar je aan begint, met wie je werkt en op voorhand een grondige offerte hebt aangevraagd zodat je weet hoeveel je plannen ongeveer zullen kosten aan de bouwkundige.

Oorspronkelijke definitie

De titel 'architect' komt uit het Grieks en betekent letterlijk vertaald bouwmeester. Van oorsprong is de bouwmeester eigenlijk iemand die een plan uitwerkt tot in de kleinste details. In de huidige betekenis is die functie beperkt tot het visualiseren en uittekenen van plannen voor bouwconstructies en al dan niet de administratieve afhandeling van bijvoorbeeld vergunningsaanvragen. De oorspronkelijke functie van de bouwkundige was echter veel uitgebreider en ging veel verder, tot zelfs op uitvoerend niveau.

Technieken

Naast de functie zijn ook de technieken van architecten serieus veranderd. Tot voor kort tekende een architect met pen op papier een plan voor een bouwconstructie en had daar soms dagen werk aan. Met de huidige technieken kan een architect al grafische ontwerpen maken op de computer in enkele uren. Zo creëert hij een volledige bouwplan in een paar dagen. Architecten evolueren op vele gebieden. In de architectuur zien we dan ook mooie evoluties en elke bouwkundige heeft zijn eigen stijl of toets die uiteindelijk in een bouwwerk duidelijk zichtbaar wordt. Tot slot rest mij enkel je veel succes te wensen met je bouwplannen en je zoektocht naar een geschikte architect. Bereid je goed voor en dan is je droom snel realiteit.