Tegels betonlook voor binnenshuis

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Tegels betonlook voor binnenshuis

4 januari 2018
 Categorie├źn: Binnenhuisarchitecten, Blog


Tegels met een betonlook

In een woonkamer wordt al zeer lang vloerbedekking gebruikt. De reden hiervoor is en was om de woonkamer als inrichting tot een geheel te maken. Daarom zijn er door de loop van de jaren ook veel verschillende soorten vloerbedekking gebruikt. Een vloerbedekking doet over het algemeen warm aan. Je hebt er verschillende soorten in. Je kunt een hoogpolige of laagpolige gebruiken. Een hoogpolige vloerbedekking doet warmer aan dan een laagpolige, maar zal wel gemakkelijker vuil worden. Een vloerbedekking wordt vuil doordat je er met je schoenen overloopt waaraan altijd wel vuil aanwezig is. Ook kan het zijn dat je een vloeistof op een vloerbedekking morst. Dan moet je de vlek direct verwijderen, omdat anders de vloeistof opdroogt en moeilijker te verwijderen is. Je mag daarbij niet op de vlek gaan wrijven, maar er met een absorberende doek op drukken. Wanneer hij helemaal vuil is geworden, is het verstandig hem door een specialist te laten schoonmaken. Hij weet wat er gebruikt moet worden om het schoon te maken. Om de problemen van het gemakkelijk vuil worden achter ons te laten, maar wel een vloerbedekking willen hebben die warm aandoet, is hout het aangewezen materiaal. We kunnen voor een houten vloer massieve planken gebruiken, maar dat is erg kostbaar. In de meeste gevallen wordt er hierbij voor laminaat gekozen. Door een goed laminaat te gebruiken, zullen er niet gemakkelijk krassen ontstaan. De toplaag van het goede laminaat is zeer hard. Tegenwoordig worden er weer vaak tegels gebruikt. Dat werd ook al gedaan voordat er vloerbedekking werd gebruikt. De reden dat er nu vaak voor tegels wordt gekozen, is dat onder de tegelvloer kan worden gewerkt met een vloerverwarming. Hierdoor zal een tegelvloer niet meer koud aanvoelen. Ook zijn er zeer veel verschillende soorten tegels. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten, maten en designs.

Tegels met een betonlook

De tegels met betonlook zijn de nieuwste trend. De vloeren die een betonlook uitstraling hebben, zijn binnen de interieurbranche zeer populair. De betontegels zijn ideaal te combineren met de verschillende woonstijlen. De tegels met betonlook geven een tijdloos karakter aan een woonkamer. De tegels met betonlook hebben het uiterlijk van echt cement of beton, maar hebben wel alle gemakken van de gewone tegels. Ze zijn vergelijkbaar met de gewone keramische tegels. De tegels gaan levenslang en kunnen door de vele designs overal worden ingepast. Ook wordt er bijvoorbeeld in een badkamer een beton gietvloer gecombineerd met betontegels aan de wand. Wanneer je kiest voor een gietvloer met het uiterlijk van beton dan is dat wel een mooie vloer, maar zit er weinig variatie in. Tegels met betonlook kun je op verschillende manier aanbrengen. Je kunt tegels met betonlook in visgraat of bijvoorbeeld met een halfsteensverband aanleggen. Ook hebben de tegels met betonlook veel verschillende nuances waardoor het geheel aantrekkelijker wordt om naar te kijken. De tegels met betonlook zijn ijzersterk, slijtvast, waterdicht en gaan levenslang mee.

Voor meer informatie spreek met Tegeloutlet Purmerend.