Meubelwinkel

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Meubelwinkel

11 april 2018
 Categorieën: Meubels, Blog


Een meubelwinkel is tegenwoordig al lang niet meer slechts een winkel waarin men meubels verkoopt. Tegenwoordig moet het bezoeken van een meubelwinkel als een heuze happening worden beschouwd. Een meubelwinkel is vaak onderdeel van een groot scala van diverse andere winkels op een groot terrein met veel gratis parkeerruimte. Dit zijn soortgelijke winkels, maar dan op andere manieren. Zo zijn er diverse soorten aan winkels denkbaar die de term rechtvaardigen. Zo is er de budgetwinkel, waar meubels een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de winkel ernaast die juist exclusieve meubels in de etalage heeft staan.   

Aanzuigende werking

Op deze manier zorgt men er voor dat, ondanks het feit dat de zaken allemaal naast elkaar zitten, zij elkaar niet beconcureren vanwege het feit dat zij allen een andere markt bedienen. Het grote voordeel van alle winkels bij elkaar is voor de klant dat ze op één plek alles kunnen vinden dat ze nodig denken te hebben. Voor de winkels is het voordeel dat er een aanzuigende werking uitgaat van al deze winkels. Mensen zien her vaak als een uitje. Dit betekent een groot potentieel aan klanten dat dagelijks voorbij komt lopen. Deze tactiek wordt ook gebezigd in de autobranche, waarbij alle dealers bij elkaar om de hoek zitten. Je trekt hierdoor vele mensen aan, meer dan dat je als enige zaak daar zou hebben gezeten.  

Soorten

Zoals eerder genoemd zijn er de exclusieve meubelzaken waar de meubels zijn vervaardigt uit hoogwaardige materialen zoals kalfsleer of duurzaam hout. In dergelijke winkels worden potentiële klanten bijna koningklijk benaderd, er wordt een goede kop koffie aangeboden in mooi servies, er is een privaat zithoekje ingericht om, afgezonderd van andere klanten een gesprek met de verkoopadviseur te houden over de eventueel aan te schaffen meubels. In schril contrast hiermee staat de budgetmeubelzaak. Deze meubelwinkel is juist gespecialiseerd in het zo goedkoop en zo massaal mogelijk produceren en verkopem van meubels. De truc die hierbij wordt toegepast beperkt zich niet enkel tot de prijs. Hoewel de meubels van de budgetwinkel kwalitatief inferieur zijn, hebben ze wel goede en hedendaagse designers in dienst. Deze zorgen elke keer weer voor een hedendaags design voor elk type meubel, waardoor de meubels er voor het oog prachtig- en soms zelfs luxe uit kunnen zien. Hierdoor worden de goedkope producten die van inferieure kwaliteit zijn toch enorm goed verkocht.   

Laten bezorgen of zelf in elkaar zetten

Een ander verschil is dat de luxe meubelzaak de meubels zorgvuldig komt afleveren aan huis en ook komt plaatsen in de woonkamer. Bij de budgetwinkel zijn de meubels vaak bouwpaketten die de klant zelf naar huis kan vervoeren en in elkaar kan schroeven. Kom eens langs bij Ijtsma.