Houten keukens

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Houten keukens

16 mei 2018
 Categorie├źn: Huis & tuin, Blog


Houtkeukens van Moodkeukens: Ik ben er dol op. Persoonlijk ben ik fan van alles wat retro is en me een nostalgisch gevoel geeft. En dat is precies het gevoel wat ik krijg wanneer ik een mooie houten keuken binnenloop. Het ademt sfeer en straalt gezelligheid uit. Misschien houd je meer van monderne keukens. Schrap de houten keuken dan nog niet van je lijstje, want ook in combinatie met andere materialen kan hout perfect zijn voor een strakke moderne uitstraling. Houten keukens zijn dus eigenlijk geschikt voor iedereen. Dit lijken mensen ook steeds meer te gaan beseffen, aangezien deze keukens steeds populairder worden.   

De mogelijkheden

Wil jij een keuken van hout die binnen jouw budget past? Dat kan. De keukens hoeven niet duur te zijn. Wanneer alleen de fronten van de kasten van hout zijn, bespaart dit een hoop geld. Massief houten keukens zijn duurder, maar de prijs is natuurlijk ook afhankelijk van het houtsoort dat wordt gebruikt. Keukens van hout zijn over het algemeen wel wat duurder dan de gemiddelde kunststof keuken. De voordelen compenseren echter ruimschoots dit nadeel. Hout is namelijk makkelijk te repareren, dus wanneer je je keukenblad beschadigd kan dit probleem makkelijk verholpen worden. Hout is daarnaast zeer sterk. Zeer belangrijk, zeker wanneer je het wilt gebruiken als aanrechtblad. Keukens van hout blijven dus lang mooi en gaan lang mee. Bovendien is hout makkelijk te bewerken. Je kan dus zelf kiezen op welke manier jij jouw keuken wilt laten afwerken. Hierdoor krijgt jouw keuken een persoonlijk tintje. Een goed bewerkbaar houtsoort is bijvoorbeeld steigerhout.   

Een unieke keuken, op maat gemaakt

Zoals eerder gezegd: je keuken hoeft niet 100% van hout te zijn. Misschien wil je alleen een houten aanrechtblad of alleen houten keukenkastjes. Hout staat mooi in combinatie met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen. Dit materiaal zorgt er bovendien voor dat jouw keuken nog steeds een volledig groene uitstraling heeft. Houten keukens worden meestal op maat gemaakt. Zelf heb ik gekozen voor donkere massief houten keukenkastjes. Ik heb echter een licht gekleurd aanrechtblad van natuursteen. De twee materialen halen het beste uit elkaar naar boven en het contrast is prachtig. Wanneer jij jouw keuken als het hart van je huis beziet, dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat de stijl en sfeer precies is zoals jij dat wilt. Met een keuken van hout kan je dit bereiken. Je bepaalt namelijk zelf het materiaal of de combinatie van materialen en de afwerking. Zo is jouw keuken uniek en precies afgestemd op jouw smaak. Veel succes met je zoektocht!