Aluminium kozijnen

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Aluminium kozijnen

24 oktober 2018
 Categorieën: Huis & tuin, Blog


Er zijn veel redenen waarom men aluminium raamkozijnen voor hun huis kiest. De kozijnen zijn gemaakt van metaal dat een lage corrosiesnelheid heeft met een hoogglansafwerking. Ze zijn licht, maar sterk en komen met een grote verscheidenheid aan combinaties. Het slanke frame plaatst de focus op het glas en kan vervolgens de installatie binnenshuis en buitenshuis vergemakkelijken. Het is aan te raden te aluminium kozijnen te laten plaatsen door Hoekstra Kozijnen, vooral als u in de buurt van Drachten woont.

De kracht van aluminium 

Aangezien het metaal zowel warmte als koude kan afvoeren, is het van cruciaal belang dat je overweegt om de kozijnen te installeren met thermische onderbrekingen om de binnen- en buitenoppervlakken te scheiden. Zo wordt warmteoverdracht tussen binnen en buiten aanzienlijk verminderd. Aluminium is weerbestendig, terwijl ander materiaal kan gaan uitzetten bij temperatuurveranderingen. Aluminium is daarentegen zeer stabiel - er is geen uitzetting of inkrimping waardoor deuren moeilijk te openen of te sluiten zouden zijn. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te onderhouden, dankzij de sterkte, duurzaamheid en corrosiebestendigheid van het materiaal. Ze hoeven om deze reden ook niet te worden geschilderd of beplakt.   

Sterk en flexibel 

Veel van de moderne huizen gebruiken dit type raamkozijn, omdat het in een groot aantal glasverlengingen en -frames kan passen. Daarnaast is aluminium over het algemeen aanzienlijk goedkoper dan andere inlijstmogelijkheden, waardoor het een sterke maar voordelige raam- en deuroplossing voor je huis biedt. Aluminium raamkozijnen hebben een hoge sterkte en zijn flexibeler met verschillende aanbrengsystemen, afwerkingen en glasopties, waardoor dit materiaal veel mogelijkheden biedt voor een woning. Gezien de afwerkingen zijn de mogelijkheden eindeloos. Aluminium ramen kunnen perfect worden aangepast aan elk interieur, elk huis en iedere omgeving. Een coating zorgt voor een aantrekkelijke afwerking van aluminium kozijnen en deze vormen een beschermlaag waardoor de kozijnen langer mee zullen gaan met relatief weinig onderhoud.   

De duurzaamheid 

Voor de duurzaamheid van aluminium raamkozijnen is een beschermingslaag aan te raden die een uitstekende corrosieweerstand biedt en wordt geleverd met een breed scala aan kleurenopties. Dergelijke afwerkingen worden gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Aluminium heeft een van de hoogste recyclingpercentages van metaal en is een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Recycling van aluminium vereist minder energie dan de initiële energie die wordt gebruikt om het te maken, dit maakt het gemakkelijker om het te vervangen of te fabriceren in nieuwe ontwerpen zodat het mee kan gaan met zijn tijd. Aluminium heeft zoals je ziet veel voordelen ten opzichte van andere materialen die voor kozijnen kunnen worden gebruikt. Het is dan ook geen wonder dat aluminium kozijnen snel aan populariteit winnen, vooral wanneer het aankomt op nieuwbouwhuizen. Dit flexibele materiaal kan je huis zowel een moderne als een klassieke look geven, waardoor vrijwel iedereen er weg van is.