Vloertegels

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Vloertegels

27 november 2018
 Categorie├źn: Binnenhuisarchitecten, Blog


Vloertegels

Zodra je ergens een voet in huis zet, is het eerste wat je opvalt de vloer. Mensen hebben allemaal een verschillende smaak en stijl, dus per huishouden zijn de vloeren anders. Niet alleen qua stijl maar ook qua materiaal. Bijvoorbeeld wanneer het gaat over een tegelvloer. Er zijn diverse soorten tegels verkrijgbaar. Waar de een liever kleine tegeltjes in de vloer heeft, zweert de ander juist bij grote tegels. Het ligt er natuurlijk ook maar helemaal aan hoe groot de ruimte is. Grote ruimtes lenen zich beter voor grote en brede tegels. Het geeft een ruimtelijk effect. Bij kleinere ruimte pakken meerdere kleine tegels weer beter uit. 

Materialen 

De ene tegel is weer heel anders dan de andere. Niet alleen qua grootte of vorm. Ook het materiaal verschilt. Zo zijn tegels bij vloertegels deventer in zo'n beetje alle soorten materiaal verkrijgbaar. Het begint bij de standaar gebakken tegel. Deze is relatief goedkoop omdat het hier niet gaat om solide steen. Deze tegel is verkrijgbaar in vele kleuren maar is ook in vele verschillende soorten motieven verkrijgbaar. De motieven worden bij deze goedkopere variant op de tegel geprint. Zo is het mogelijk om deze relatief goedkope tegel er optisch uit te laten zien als een heuse marmeren vloer. Dit type vloer is een prima vloer voor de middellange termijn. 

Natuursteen 

Naast bovenstaande optie is er ook de mogelijkheid om een duurzame steensoort aan te schaffen. Bijvoorbeeld echt marmer of graniet. De voordelen van deze soorten zijn legio. Ze zijn van nature bijzonder sterk en gaan erg lang mee. Natuursteen is door deze stevigheid moeilijker te bewerken en daarom duurder in aanschaf. Daar staat tegenover dat de vloer indien gewenst een leven lang mee kan gaan. Het is bij dit soort vloeren een kwestie van goed onderhoud. Hiermee kan het leven van een dergelijke vloer aanzienlijk worden verlengd.   

Periodiek onderhoud van je tegelvloer   

Wanneer je kiest voor een duurzame tegel bij vloertegels, zoals bijvoorbeeld natuursteen, is er de optie om die tegelvloer periodiek te laten onderhouden. Er zijn speciale onderhoudsteams die zich bezighouden met deze werkzaamheden. Na verloop van tijd kan de vloer wat mat worden of dof. Dit komt gedeeltelijk door het meermaals dweilen van de tegelvloer. Er kan dan zogenoemd 'laagvorming' optreden. Maar uiteraard heeft de intensiviteit van het gebruik er ook mee te maken. Dat is normaal en hoort bij het slijtage proces. Door goed onderhoud kan ook een afgesleten tegelvloer weer als nieuw worden gemaakt. Met speciale schuurapparatuur en het aanbrengen van een impregneerlaag kan het leven van deze vloer aanzienlijk worden verlengd. Bij periodiek onderhoud blijft de tegelvloer er als nieuw uitzien.