Zonweringen

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Zonweringen

9 juli 2019
 Categorie├źn: Huis & tuin, Blog


Zonweringen

Als het voorjaar wordt dan zie je het zonnetje weer wat vaker verschijnen. Dat is dan nog erg lekker, maar zodra we dichter naar de zomer gaan, kan de zon erg warm worden en dan is het fijn om deze uit huis te houden. Anders kan het in huis heel erg warm worden en dat is niet erg fijn. Je kunt de zon op verschillende manieren buiten proberen te houden. Er zijn veel verschillende zonweringen verkrijgbaar.

Traditionele zonnescherm / luifel

Vroeger zag je alleen maar zonneschermen of luifels als zonwering. Tegenwoordig zie je veel verschillende soorten zonwering, maar deze traditionele zonneschermen en luifels zie je nog steeds heel veel. Dit is logisch, want het is niet alleen praktisch, maar het maakt het terras ook nog eens gezellig en knus. Deze zonneschermen en luifels zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en kunnen zelfs op maat geleverd worden. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er is dus altijd een kleur verkrijgbaar die jij mooi vindt en bij jouw terras en tuin past. Tegenwoordig kan je op de zonneschermen en luifels een wind- en zonsensor laten plaatsen. Als de zon begint te schijnen, gaat het zonnescherm of de luifel vanzelf op. Als de zon verdwijnt of het begint te waaien, dan gaat het zonnescherm of de luifel weer dicht. Dit is erg handig voor als je niet thuis bent en je wilt de zon niet in je huis krijgen. Als je zo'n sensor niet hebt, zal je altijd het risico lopen dat de zon gaat schijnen en het dus warm in huis kan worden, als jij het zonnescherm of de luifel dicht laat. Of als jij hem wel open doet en het begint te regenen, dan wordt hij nat of kan zelfs kapot gaan als het bijvoorbeeld hard begint te waaien.

Rolgordijnen

Een andere veel voorkomende zonnewering is een rolgordijn. Dit wordt aan de binnenkant van het raam bevestigd en houdt de zon op deze manier buiten. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (zelfs leuke motiefjes voor bijvoorbeeld een kinderkamer) en ook in verschillende afmetingen. Je kunt deze ook op maat bestellen of zelf op maat maken. Tevens zijn deze verkrijgbaar in een verduisterende stof. Dus je kunt ze ook gebruiken als gordijn op de slaapkamer.

Rolluiken

Tegenwoordig zie je ook heel vaak dat rolluiken op woningen geplaatst worden. Deze hebben een dubbele functie: zon buiten houden en beveiligen van de woning. Deze zijn ook weer in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar en kan je bij weer en wind gewoon dicht doen. Dus als jij op vakantie gaat, kan je deze dicht doen, dan weet je zeker dat de zon niet binnen komt en als het slecht weer wordt is het geen enkel probleem. Daarnaast is jouw huis ook nog eens extra beveiligd. Ideaal toch?

Succes met het kiezen uit alle mogelijke zonweringen! Neem eens een kijkje bij Bolten de Woonversierder!