Een stoffeerder brengt behalve tapijt ook sfeer in huis

Over ons
Huis en tuinontwerpen

Hallo allemaal, mijn naam is Anne en in mijn blog vertel ik graag wat meer over huis en tuinontwerp. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om bezig te zijn in en om het huis. Het liefst blijf ik altijd bezig met mijn inrichting door af en toe spulletjes aan te passen. Hierdoor verandert mijn inrichting regelmatig. Wanneer het weer verbetert voer ik deze veranderingen ook graag door naar de tuin. De lente geeft altijd een positief gevoel als je lekker buiten bezig kunt zijn met alle verschillende potjes en plantjes. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring in opgedaan. Vandaar deze blog!

Zoeken
Tags

Een stoffeerder brengt behalve tapijt ook sfeer in huis

18 december 2020
 Categorieën: Huis & tuin, Blog


Er zijn veel klussen die we zelf kunnen doen, in en om ons huis. Er zijn ook werkzaamheden die we echt beter aan een vakman kunnen overlaten. Heeft u graag een tapijt dat toch niet helemaal aansluit bij de plinten? Een vloerbedekking waarvan direct zichtbaar is waar de ene baan ophoudt en de andere begint? Dat wilt u toch zeker niet? Nee, een stoffeerder kost u wat uurloon, maar u bent verzekerd van een strak en mooi aansluitend tapijt.

Millimeterwerk

Stofferen lijkt misschien niet zo moeilijk, maar het is wel millimeterwerk. Het komt heel nauwkeurig hoe u uw vloerbedekking legt. Uw nieuwe, dure tapijt mag namelijk niet te strak liggen. Maar u wilt ook geen bobbels in uw vloerbedekking. En geloof ons: eenmaal slecht gelegd, krijgt u het niet zomaar weer glad gestreken. Mocht u dus geld willen besparen, dan kan dat in het gunstigste geval inderdaad zo uitpakken. Maar met een beetje pech moet u alsnog een vakman laten komen om de ontstane ontevredenheid of zelfs schade te herstellen.

Trap bekleden

Uw trap opnieuw laten bekleden is een soortgelijk verhaal. U hebt ’t wel een beetje gehad met die oude bekleding, sowieso was die ook behoorlijk vaal en vies aan het worden. Dat kunt u zelf wel, besluit u. Ja, wellicht heeft u gelijk en geeft u alleen geld uit aan de stof en wat extra materiaal, bijvoorbeeld voor de bevestiging. Maar hoe vervelend zou het zijn als na verloop van tijd blijkt dat uw prachtige nieuwe trapbekleding toch niet zo geweldig ligt. We spreken hier zelfs van een gevaarlijke situatie, want iemand zou zomaar kunnen uitglijden over een niet strak genoeg gelegd traptapijt.

Uw meubelen opnieuw laten bekleden?

Voor bovenstaand kunt u dus het beste een stoffeerder laten komen. Goed nieuws is dat een dergelijk vakman vaak nog veel meer kan. Als bijvoorbeeld uw fauteuil vies is geworden door een ongelukje met koffie of wijn, kan deze vakman u uit de brand helpen. Hij trekt een door u uitgekozen stof over die heerlijk zittende fauteuil en klaar is Kees, hij oogt weer als nieuw. Voor de beperkte uitgave die u doet, heeft u zeker weten geen nieuwe fauteuil.

Autobekleding besmeurd?

Bent u niet meer blij met uw autobekleding, omdat hij door intensief gebruik met honden en kinderen erg vaal en vies is geworden? Sommige specialisten op het gebied van stoffering nemen ook een klus als deze graag voor hun rekening. U moet eens zien hoe uw auto hiervan opknapt. Onze tip daarna: leg een aantal dekens neer, zo blijft uw autobekleding veel langer mooi.